Cultuur

PROEF HET MOORSE VERLEDEN EN HET SPAANSE LEVEN
Check Beschikbaarheid
& Boek Online
Ontdek de Koningssteden

Ontdek de Koningssteden

Proef het Moorse verleden en breng een bezoek aan het indrukwekkende Alhambra of de wijk Albayzín in Granada. Kijk je ogen uit in de Mezquita van Cordobaen bekijk de stad vanaf Torre de la Calahorra. Ook een dag Sevilla met de imposante kathedraal Maria de la Sede, het 14e-eeuwse paleis Alcázar of Plaza de España zouden op je programma kunnen staan.

Reserveer HIER je tickets

Fiesta!..

Fiesta!..

De beschermheilige van het dorp wordt geëerd, vrouwen flaneren door de straten met hun prachtige en uitbundig gekleurde flamencojurken en caballero’s rijden stoer rond op hun feestelijk opgetuigde paarden. Het is tijd voor de jaarlijkse Feria. Feest mee tot diep in de nacht en laat je meevoeren door het Spaanse temperament.

FERIA de ALHAURÍN de la TORRE
21 - 24 juni 2019
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
FERIA de MÁLAGA
10 - 19 augustus 2019

Pueblos Blancos

Pueblos Blancos

Proef de Andalusische sfeer en struin rond door de straatjes met wit gekalkte huizen van de bekende pueblos blancos (witte dorpen) zoals Mijas Pueblo, Frigiliana, Ronda, Grazalema, Gaucín en Arcos de la Frontera. Of laat je verrassen door de minder bekende witte dorpjes. Onderweg kom je er velen tegen.

Kunst met een grote K

Kunst met een grote K

Malaga is een bijzondere museumstad. Bezoek het geboortehuis van Picasso, het Museo Carmen Thyssen of het in 2015 geopende Centre Pompidou Málaga. Ontdek het CAC Málaga met haar moderne kunst of bezoek het Russisch staatsmuseum. Loop door de wijk Soho in Málaga en bewonder de grote muurschilderingen en breng eens een bezoekje aan een paar kleine galeries.

Ronda

Ronda

Geniet onderweg naar Ronda van de prachtige route door het achterland van Andalusië. In Ronda aangekomen wil je de beroemde brug ‘Puente Nuevo’ met zijn indrukwekkende diepe kloof natuurlijk niet missen maar ook de ‘Puente Viejo’ mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan deze prachtige stad. Bekijk ook één van de oudste stierenvechtersarena'svan Spanje of ga terug in de tijd tijdens een bezoek aan de Arabische baden.

Het katholieke Spanje

Het katholieke Spanje

Je ruikt de mirre in de straten en hoort de melancholische muziek van verre. Bijna maandelijks zijn er processies. Probeer er eens één bij te wonen en laat je meevoeren in deze bijzondere traditie. Vooral de processies van de beroemde Semana Santa, de week voor Pasen, zijn erg indrukwekkend. Diverse broederschappen dragen enorme, uitbundig versierde tronen met hierop heiligenbeelden van hun kerk mee door de straten van de stad.

Semana Santa 14 t/m 21 April 2019